Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nästa vecka tar han över Svevia

Publicerad: 23 maj 2017, 12:46

Den 1 juni är det Anders Gustafsson som är ny vd och koncernchef i Svevia.

Ämnen i artikeln:

SveviaAnders Gustafsson

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Anders Elfner har sedan april 2016 innehaft rollen som tillförordnad vd men nu blir det alltså Anders Gustafsson som tar över posten.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen och också glad över att Anders Gustafsson vill axla ansvaret som vd och koncernchef i Svevia. Han har lång och gedigen erfarenhet från anläggningsbranschen och som framgångsrik ledare och chef. Det är min och styrelsens övertygelse att Anders Gustafsson kommer att leda det fortsatta arbetet på ett mycket förtroendeingivande och bra sätt, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande Svevia.

Anders Gustafsson har en ekonomie magisterexamen samt en executive MBA, från Stockholms universitet. Han är 45 år och har varit chef för division Beläggning sedan 2013. Han kom till Svevia från NCC och roller som avdelnings-, affärs- och platschef.

– Svevia är ett av branschens mest lönsamma anläggningsföretag. Jag är mycket glad över att få förtroendet och möjligheten att ta över och leda Svevia mot nya framgångar tillsammans med alla våra kompetenta medarbetare. Vår vision är att vara nummer ett i Norden på infrastruktur, säger Anders Gustafsson.

I och med att Anders Gustafsson tillträder sin nya tjänst den 1 juni lämnar Anders Elfner successivt företaget.

– Anders Elfner har sedan han tillträdde som tillförordnad vd för drygt ett år sedan, gått in i rollen och utfört uppdraget kraftfullt och med stort engagemang och jag tillsammans med styrelsen tackar honom för ett mycket väl utfört arbete, avslutar Olof Ehrlén.

Vem som blir ny divisionschef för Beläggning är ännu inte beslutat.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev