Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

NCC:are tar rodret i SSM

Publicerad: 22 oktober 2019, 06:41

Mattias Lundgren blir permanent vd i SSM.

Går från interim-vd till ordinarie.


Mattias Lundgren, som varit vd för SSM Holding AB på interimbasis, sedan i juni i år har nu utsetts till bolagets ordinarie verkställande direktör och koncernchef, skriver SSM i ett pressmeddelande.

Innan Mattias Lundgren kom till SSM har han bland annat varit NCC:s CFO, global affärsutvecklingschef och Sverigechef för Bonava samt interim CFO för det börsnoterade fastighetsbolaget Eastnine.

– Efter Mattias Lundgrens första fyra månader inom SSM hyser styrelsen ett stort förtroende för att Mattias, med sin strategiska förmåga, finansiella kompetens samt gedigna branscherfarenhet och börserfarenhet, har rätt förutsättningar för att skapa värde och lönsamhet för SSM framöver, säger Anders Janson, styrelseordförande SSM, i ett pressmeddelande.

Mattias Lundgren tillträder sin anställning den 1 januari 2020 och kommenterar sin nya roll så här:

– SSM är unikt i att ha ett bostadskoncept som är helt i linje med efterfrågan på dagens bostadsmarknad och dessutom en projektportfölj som till 100 procent följer bostadskonceptet. Med ett mer balanserat risktagande, inte minst finansiellt, ser jag en positiv framtid för bolaget.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.