Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

NCC-chef går till Peab

Publicerad: 7 juni 2021, 08:26

Mats Norberg är ny vd för Swerock.

Foto: Peab

Mats Norberg, divisionschef för NCC:s grundläggningsverksamhet i Norden, blir vd inom Peabsfären.


Ämnen i artikeln:

PeabNCC

Det är Peabbolaget Swerock som genomför en vd-succession vid årsskiftet. Mats Norberg tar då över posten från Karl-Gunnar Karlsson som kvarstår i rollen som vd för Swerock under hela 2021. Mats Norberg börjar dock sin anställning redan den 1 september 2021.

ANALYS: ”Därför är grus och asfalt framtiden för byggarna” 

– Peab är en välkänd koncern som jag naturligtvis följt i mina tidigare roller. Swerock är ledande i branschen och ligger i framkant både vad gäller miljö och teknik. Jag ser mycket fram emot att få leda detta fina bolag mot fortsatta framgångar, skapa värden för kunderna och framför allt att få möta medarbetarna, säger Mats Norberg i ett pressmeddelande.

I höstas gjorde NCC en omstrukturering där dotterbolaget Hercules, där Mats Norberg har varit vd, sorterades in under affärsområdet Infrastructure stället för Industry som tidigare. 

Swerocks styrelseordförande Niclas Winkvist är nöjd med rekryteringen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Mats Norberg som ny vd för Swerock. Mats har bred erfarenhet från branschen och har arbetat inom NCC i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Med sina erfarenheter är jag övertygad om att Mats framgångsrikt kan fortsätta utveckla Swerock, säger Niclas Winkvist.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabNCC

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.