Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

NCC rekryterar 50 tjänstemän mitt i krisen

Publicerad: 2 Juli 2009, 08:28

Starkt anläggningsbygg skapar sug efter ny kompetens.


Mitt i brinnande byggkris har NCC i Stockholm beslutat att rekrytera 50 nya tjänstemän på anläggningssidan.
- Det här känns jättekul. Vi ser en väldigt stark marknad för anläggningsbyggande i Stockholmsregionen, säger Svante Hagman, regionchef för Stockholm/Mälardalen på NCC Construction.

Vi möter honom på Almedalsveckan i Visby.
- Äntligen ser vi att statliga investeringar inom infrastruktur kommer rätt i tiden med tanke på konjunkturen, säger Svante Hagman.

Det är framför allt projektledare, platschefer och ansvariga för kvalité, miljö och arbetsmiljö, så kallade KMA, som ska rekryteras.
NCC har påbörjat en intern rekryteringsprocess inom koncernen men söker också nya kompetenta medarbetare externt.
- Vi matchar kompetenser inom koncernen så gått vi kan. Men vi räknar ändå med att rekrytera en hel del medarbetare externt. Hur fördelningen blir mellan internt och externt rekryterade medarbetare vet vi inte för närvarande, säger Svante Hagman.

NCC i Stockholm genomför stora personalminskningar. Sammanlagt 400 medarbetare har varslats om uppsägning och av dessa har ungefär hälften slutat. Resten lämna sina jobb under hösten.  Vid det kommande årsskiftet kommer NCC Construction i Stockholm/Mälardalen att ha 2 100 medarbetare.

Svante Hagmans bedömning är att anläggningsmarknaden i Sverige fortsätter att utvecklas mycket starkt medan marknaden för bostäder och annat husbyggande blir ännu sämre innan det vänder.
NCC bygger Norrströmstunneln i Citybanan i Stockholm. Man är också med och bygger en etapp i den nya tvärbanan mellan Alvik och Solna. Ett annat stort projekt i regionen är den nya naturgasterminalen i Nynäshamn.

- Den starka anläggningsmarknaden kommer att hålla i sig ett antal år. Vi har fått tydliga signaler från staten om att det finns pengar till infrastrukturen. Nästa steg är att se till att detta inte dör när de projekt som är igång nu är avslutade, säger Svante Hagman som hoppas på Förbifart Stockholm och flera stora järnvägsprojekt.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.