onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

NCC värvar Skanska-chef

Publicerad: 3 januari 2018, 08:38

Kenneth Nilsson blir affärsområdeschef för Infrastructure.


Kenneth Nilsson har utsetts till ny affärsområdeschef för NCC Infrastructure och kommer att ingå i koncernledningen. Kenneth Nilsson kommer från Skanska, närmast som chef för Skanskas anläggningsverksamhet i östra USA. Han tillträder under april 2018 och ersätter tf affärsområdeschef Göran Landgren. Före Göran Landgren var det Svante Hagman som hade befattningen.

Kenneth Nilsson har 20 års erfarenhet från olika chefspositioner inom Skanska och ledningsgruppsarbete samt ytterligare 10 år som arbetschef, projekt- och arbetsledare. Kenneth Nilsson var regionchef för Skanska Väg och Anläggning Väst under fem år och därefter vice vd för Väg och Anläggning Skanska Sverige mellan 2003 – 2011. Vidare var Kenneth Nilsson vd för finska Skanska Oy under tre år och därefter Operativ chef för anläggnings- och byggverksamhet i Skanska Sverige under tre år till 2017, då han tog över ansvaret för Skanska Civil East i USA.

– Jag ser fram emot att börja arbeta på NCC. Med mina tidigare erfarenheter från framförallt anläggning men också bygg är min förhoppning att jag ska kunna bidra till att skapa en framgångsrik nordisk anläggningsaffär med kunderna i fokus. Det blir också spännande att bidra i NCC:s koncernledning, säger Kenneth Nilsson.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev