Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

NCC:are går till Serneke för att bygga Karlatornet

Publicerad: 22 januari 2021, 10:36

Karlatornet blir nästa utmaning för Frida Olausson Lindh, Anders Gustafson och Lars Holmström. De kommer alla närmast från NCC och projektet Drottning Silvias barnsjukhus (i bakgrunden). Foto: Serneke

Serneke är återigen i gång med Karlatornet och plockar tre nyckelpersoner från NCC till projektorganisationen.

Ämnen i artikeln:

KarlatornetSernekeNCCGöteborg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


De tre personer som rekryterats till produktionsorganisationen för Karlatornet är Anders Gustafson, Lars Holmström och Frida Olausson Lindh. Samtliga kommer närmast från NCC och projektet Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, ett uppdrag som inleddes 2015 och som färdigställdes i december i fjol.. 

Anders Gustafson blir arbetschef, Lars Holmström får tjänsten som projektchef och Frida Olausson Lindh blir projektledare.

LÄS MER: Karlatornets räddning – Balder finansierar 

 – Det som lockade med Serneke och Karlatornet var möjligheten att få vara med på en resa som skapar avtryck. Stora projekt skapar något speciellt och har en viss puls. Att få chansen att avsluta ett stort projekt och sedan fortsätta med ett ännu större landmärke i form av Karlatornet känns väldigt inspirerande för oss alla, säger Frida Olausson Lindh, i ett pressmeddelade.

– Att få ta oss an denna utmaning tillsammans med alla nya kolleger, och att få alla inblandade att utvecklas i sina roller – och så klart ha det roligt på jobbet – är det jag ser mest fram emot, säger Lars Holmström.

Trion ser flera likheter mellan Drottning Silvias barnsjukhus och Karlatornet.

– Båda är stora och publika projekt som har kantats av start och stopp av olika skäl. Men de primära likheterna är den stora mängden intressenter, projektvolymen och upparbetningstakten, och utmaningarna som detta medför, säger Anders Gustafson.

Serneke välkomnar de nya medlemmarna i projektorganisationen.

– Det känns fantastiskt bra att vi förstärker vår organisation med Anders, Lars och Frida på Karlatornet. Deras kompetens och ledarskap kommer att vara värdefull för projektets framdrift, säger Shahroz Sahba, regionchef Väst på Serneke.

Samtliga tillträder sina nya tjänster i mars 2021.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev