torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nordr sparkar ännu en vd efter bara ett år: ”Uteblivna resultat”

Publicerad: 3 mars 2022, 08:34

Leif Danielsson får lämna vd-posten i Nordr Sverige. Tillförordnade koncernchefen Pål Aglen kliver in. Foto: Nordr

Vd:n för Nordr Sverige får sluta med omedelbar verkan. Den tillförordnade koncernchefen blir nu även tillförordnad vd även för den svenska delen av den norska bostadsutvecklaren.

Ämnen i artikeln:

Nordr

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I mars 2021 fick Nordr Sverige en permanent vd efter att dåvarande koncernchefen Baard Schumann hade varit vd för den svenska organisationen sedan Veidekke avyttrade sin bostadsutveckling som hamnade i det nya bolaget Nordr. Leif Danielsson, tidigare COO i Nordr Sverige, tog över på vd posten.

– Leif har gedigen erfarenhet och är väldigt lämpad att leda den svenska organisationen vidare, sa Baard Schumann då i ett pressmeddelande.

Läs även: Stor chefsbrist inom bygg – här är jobben som branschen efterfrågar

Läs även: Så arbetar JM:s HR-direktör för att rekrytera nya medarbetare

Men nu får Leif Danielsson lämna bolaget efter knappt ett år på posten.

– Den svenska verksamheten levererar inte de resultat som styrelsen och ägarna förväntar sig. Resultatet speglar inte heller den underliggande potential som vi vet finns i den svenska verksamheten.  Nu handlar det om att jobba för att frigöra potentialen genom samarbete, ansvarstagande och fokus på kärnverksamheten: sälj, projektstyrning och marginaler, säger På Aglen, som nu tar över som tillförordnad vd i Nordr Sverige.

Pål Aglen är även tillförordnad koncernchef för hela Nordr sedan i september i fjol. Detta efter att även koncernchefen Baard Schumann fick lämna sin post på grund av delade meningar med styrelsen om hur verksamheten ska drivas.

En ny koncernchef har nyligen rekryterats – Andreas Martinussen, tidigare koncernchef för bostadsutvecklaren Solon, vars tillträde i januari i år inte hade fastställts.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev