Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny AMA-chef på Svensk Byggtjänst

Publicerad: 9 oktober 2017, 12:04

Svensk Byggtjänst har fått en ny AMA-chef, Jan-Olof Edgar.


Jan-Olof Edgar blir ny AMA-chef (Allmän Material- och Arbetsbeskrivning) på Svensk Byggtjänst. Han har tillträtt sin tjänst och efterträder Thomas Lundgren som blivit utvecklingschef inom företaget.

Jan-Olof Edgar kommer närmast från en tjänst som managementkonsult på Projektengagemang, där han arbetade under sex år. Dessförinnan jobbade han fem år på Bjerking och 17 år på Sweco. Han är byggingenjör och projektör i botten och har under många år jobbat med att stärka digitaliseringen och BIM inom svensk byggsektor. Han var även en av initiativtagarna till Coclass, ett klassifikationssystem inom samhällsbyggnad.

– Jag tar mig an jobbet som ny AMA-chef med stor respekt. Detta fantastiska referensverk är en viktig del av svensk bygghistoria. En angelägen uppgift för mig blir att varsamt integrera AMA i en ny digitaliserad bygg- och förvaltningsprocess som präglas av livscykeltänkande, säger Jan-Olof Edgar i ett pressmeddelande från Svensk Byggtjänst.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.