Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny chef ska stärka finska intressen

Publicerad: 1 februari 2017, 10:08

Lars Stendius blir ny Sverigechef över Infra Projects börjar den 1 februari 2017. Foto: LemminkäinenFinska Lemminkäinen försöker ta marknadsandelar i Sverige. Ett led i satsningen på infrastruktur är rekryteringen av Lars Stendius som blir ny Sverigechef över Infra Projects. Han börjar den 1 februari 2017 och kommer närmast från ABB där han de senaste åren varit ansvarig för en av de större affärsenheterna i Sverige.

Lars Stendius har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik. I sin nya roll kommer han att utveckla verksamheten med fokus på marknad och projektgenomförande.

– Jag ser fram emot att få möjligheten att komma in i den svenska verksamheten och vara med och utveckla den vidare. Ambitionen att växa och fortsätta att leverera projekt av hög kvalité samt det stora fokus på miljö och säkerhet ligger helt i linje med min syn på hur en framgångsrik verksamhet ska drivas. Lemminkäinens nära samarbete med kunder och att se alla medarbetare som vår viktigaste tillgång har även varit något jag sett som mycket positivt, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev