Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny-gammal vd för Infranord

Publicerad: 8 december 2009, 10:30

Niclas F Reinikainen har utsetts till vd för Infranord, före detta Banverket Produktion.


Niclas F Reinikainen är för närvarande divisionschef för Banverket Produktion som   den 1 januari 2010 blir bolag under namnet Infranord AB.

- Vi är mycket nöjda över att kunna utse Niclas F Reinikainen till vd i det nya bolaget. Niclas har sedan 2007 starkt drivit ett förändringsprogram för att effektivisera verksamheten som förberedelse för bolagiseringen. Niclas kom till Banverket redan 2003 och har tidigare bland annat arbetat inom Ericsson och försvaret, säger Jan Sundling, styrelseordförande för Infranord.

- Jag ser fram emot att driva vår fortsatta utveckling som vd för Infranord. Vi är Nordens ledande järnvägsentreprenör. Med 3000 medarbetare som drar åt samma håll har Infranord under de kommande åren goda möjligheter att expandera, såväl storleks- som lönsamhetsmässigt. Det nya namnet Infranord pekar också på vårt intresse för våra grannländer. Vi är redan verksamma i både Danmark och Norge, säger Niclas F Reinikainen, vd för Infranord.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.