Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny generaldirektör på Trafikverket utsedd

Publicerad: 5 juni 2015, 08:18

Lena Erixon har arbetat på hög nivå inom både Vägverket och Trafikverket, och är nu generaldirektör på FMV.

Lena Erixon tillträder sin nya tjänst den första september i år.


Ämnen i artikeln:

Trafikverket

Lena Erixon blir ny generaldirektör för trafikverket. Hon är i dag generaldirektör vid Försvarets materielverk. Lena Erixon tillträder sin nya tjänst den första september i år.

– Jag är väldigt glad att regeringen utsett Lena Erixon till generaldirektör för Trafikverket. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter, säger Anna Johansson (S), infrastrukturminister.

Lena Erixon har arbetat på hög nivå inom både Vägverket och Trafikverket, och är nu generaldirektör på FMV.

– Lena Erixon är en person med stor drivkraft och har ett genuint intresse för infrastrukturfrågor. Hon har med andra ord stor erfarenhet av hur en myndighet ska skötas. Det saknas inte utmaningar för Trafikverket, inte minst i uppgiften att få ordning på järnvägen. Att få fler tåg att gå i tid och skifta från akuta underhållsarbeten till framförallt förebyggande arbeten tar tid. Trafikverket har startat resan, men har en bra bit kvar. Jag är övertygad om att Lena Erixon är rätt person att leda verket i arbetet mot en mer effektiv organisation där all kompetens tas tillvara på bästa sätt, säger Anna Johansson.

Sveriges Byggindustrier tycker att regeringen har gjort en bra rekrytering.

– Vi ställer oss väldigt positiva till rekryteringen. Lena Erixon är en stabil och erfaren ledare inom infrastruktur och statlig förvaltning. Hon är rätt person att utveckla en god infrastruktur och Trafikverket som byggherre, säger Lars Redtzer, ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges Byggindustrier.

Han hoppas och förutsätter att Trafikverkets nya generaldirektör kommer att fortsätta det gemensamma utvecklingsarbete som påbörjats tillsammans med byggbranschen.

– Lena Erixson är väl medveten om de utmaningar och brister som finns inom infrastrukturområdet och att utvecklingsarbetet måste fortsätta. Hon kommer att göra en strålande insats, säger Lars Redtzer.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Trafikverket

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.