tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny ledningsförändring i Boklok – två Skanskachefer in i toppen

Publicerad: 27 februari 2023, 08:29

Marie Passburg och Anna Säfwenberg går in i Bokloks ledning.

Sverigechefen Niclas Bagler lämnar och två nya chefer tar plats i Bokloks ledningsgrupp. Det är tidigare toppchefer i ägarbolaget Skanska som blir ledare för Sverigeverksamheten och fabriken i Gullringen.

Ämnen i artikeln:

Boklokrekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Marie Passburg tar rollen som executive vice president och landschef för Boklok Sverige och Anna Säfwenberg tar rollen som för Bokloks fabrik i Gullringen och Supply Chain.

De båda cheferna efterträder Niclas Bagler som har varit Sverigechef för Boklok.

Läs även: Anders Danielsson om Skanskas ledningsförändringar: "Då är ledarskapet avgörande"

Marie Passburg är idag regionchef för Skanska Sverige Bostadsutveckling riks och Anna Säfwenberg är för närvarande inköpsdirektör i Skanska Sverige. De tillför båda relevant och gedigen erfarenhet från flertalet roller inom Skanska, konstaterar Bokloks nya vd Lars Jonson i ett pressmeddelande.

– Med Maries långa erfarenhet inom projektutveckling och med Annas gedigna kompetens inom inköp och entreprenadverksamhet stärker vi ytterligare ledarskapet för två av våra viktigaste områden, säger Lars Jonson, vd Boklok.

Marie Passburg och Anna Säfwenberg tillträder sina nya roller 1 mars 2023.

– Jag ser fram emot att bli en del av Boklok, som med sitt fokus på kund och hållbarhet skapar framtidens bostäder. Boklok erbjuder väldesignade, trivsamma och prisvärda hem med tydlig inspiration och inslag från IKEA. Här finns många styrkor att bygga vidare på för att ytterligare utveckla erbjudandet både till kommuner och bostadskunder, säger Marie Passburg.

Läs även: Bokloks nya toppmoderna fabrik i Gullringen i drift: ”Nu startar en ny epok”

– Det skall bli roligt att lära känna alla på BoKlok och spännande att leda vår fortsatta utveckling inom industriellt träbyggande med fokus på låg klimatpåverkan, hög produktivitet och god kvalitet. En annan viktig del blir att stärka Bokloks arbete med inköp, säger Anna Säfwenberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev