Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny ordförande för Stockholms Handelskammare

Publicerad: 8 juni 2010, 12:51

Peje Emilsson, entreprenör, huvudägare och styrelseordförande i Kreab Gavin Anderson Worldwide, Kunskapsskolan Education och Demoskop valdes vid Stockholms Handelskammares årsmöte den 4 juni till ny styrelseordförande.


– Jag är stolt och hedrad övar att få överta ordförandeklubban i en så anrik och viktig organisation som Stockholms Handelskammare. Att påverka är inte en rättighet utan en skyldighet. Vi i näringslivet måste tala med klar och tydlig stämma. Stockholm har ett synnerligen dynamiskt näringsliv och därför behöver vi en långsiktig planering för bättre infrastruktur, till exempel måste Förbifarten byggas, säger Peje Emilsson i ett pressmeddelande.

Peje Emilsson efterträder Jens Spendrup som varit ordförande de senaste sex åren.

Till vice ordförande valdes Yvonne Berglund, Villa Talliden och Pär Boman, Handelsbanken.

Johan Karlström, Skanska, Martin Nicklasson, Biovitrum, Birgitta Stymne Göransson, Memira Holding, Eva Swartz Grimaldi, Natur & Kultur, valdes till nya ledamöter i styrelsen.

Muazzam Choudhury, MSC Konsult, Peter Kopelman, Solweig Lindéll-Sohlberg, Mäklarhuset Nordström och Partners, Tommy Persson, Länsförsäkringar, Melker Schörling, MSAB, omvaldes.

I samband med årsmötet delades även Peter Egardts Stipendium ut till Fredrik Hagenius. Priset är på 40 000 kronor och delas ut till en praktikant vid svensk handelskammare i utlandet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.