söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny ordförande i Etiska Rådet

Publicerad: 4 mars 2015, 11:43

Olle Ehrlén och Leif Stridh, avgående och tillträdande ordförande för samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd.

Foto: Mattias de Frumerie

Etiska Rådet har under Olle Ehrléns ordförandeskaps ledning skapat en arena för diskussioner inom samhällsbyggnadssektorn för aktuella problemområden och hur företag på ett etiskt sätt ska förhålla sig till dem.

Ämnen i artikeln:

Etiska rådetsvartjobbantikorruptionkorruption

I fjol hölls ett seminarium om underprissättning i upphandlingsskedet och de etiska konsekvenser det får ur bland annat byggherrens perspektiv. I år var ämnet ”Finns det etiska fallgropar med utländsk arbetskraft i samhällsbyggnadssektorn?”

På seminariet deltog Johan Bill, Trafikverket, ansvarig för avdelningen Stora Projekt, Magnus Meyer, vd för WSP, Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm, Annika Elias, ordförande för Ledarna och Lars Björklund vice vd för Ethics på Skanska. Olle Ehrlén modererade.

Den svenska byggmarknaden har förändrats starkt under de senaste tio åren i takt med branschens internationalisering, inte minst mot bakgrund av EU:s inverkan. (Se Ledare på sid 2)

På Etiska Rådets årsmöte som föregick den för publik öppna etikdiskussionen valdes Leif Stridh, tidigare vice vd i Skanska och ordförande i Sveriges Byggindustrier, till ny ordförande efter avgående Olle Ehrlén. Nyval till styrelsen gjordes också av Tore Styrman, Imtech VS-Teknik och Jannnice Johansson Steijner, vice vd på Tengbom.

Omval gjordes på Louise Bvertoft Nyberg, Ruukki, Jan Kjellson, vd Peab Drift och Underhåll och Lars-Gunnar Sjöö, Uppsalahem.

Advokat Eri Wassén, Hellgren Linnander, är rådets sekreterare.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev