Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny ordförande i Etiska Rådet

Publicerad: 4 mars 2015, 11:43

Etiska Rådet har under Olle Ehrléns ordförandeskaps ledning skapat en arena för diskussioner inom samhällsbyggnadssektorn för aktuella problemområden och hur företag på ett etiskt sätt ska förhålla sig till dem.


Ämnen i artikeln:

svartjobbkorruptionantikorruptionEtiska rådet

I fjol hölls ett seminarium om underprissättning i upphandlingsskedet och de etiska konsekvenser det får ur bland annat byggherrens perspektiv. I år var ämnet ”Finns det etiska fallgropar med utländsk arbetskraft i samhällsbyggnadssektorn?”

På seminariet deltog Johan Bill, Trafikverket, ansvarig för avdelningen Stora Projekt, Magnus Meyer, vd för WSP, Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm, Annika Elias, ordförande för Ledarna och Lars Björklund vice vd för Ethics på Skanska. Olle Ehrlén modererade.

Den svenska byggmarknaden har förändrats starkt under de senaste tio åren i takt med branschens internationalisering, inte minst mot bakgrund av EU:s inverkan. (Se Ledare på sid 2)

På Etiska Rådets årsmöte som föregick den för publik öppna etikdiskussionen valdes Leif Stridh, tidigare vice vd i Skanska och ordförande i Sveriges Byggindustrier, till ny ordförande efter avgående Olle Ehrlén. Nyval till styrelsen gjordes också av Tore Styrman, Imtech VS-Teknik och Jannnice Johansson Steijner, vice vd på Tengbom.

Omval gjordes på Louise Bvertoft Nyberg, Ruukki, Jan Kjellson, vd Peab Drift och Underhåll och Lars-Gunnar Sjöö, Uppsalahem.

Advokat Eri Wassén, Hellgren Linnander, är rådets sekreterare.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News