Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny ordförande i Sveriges Arkitekter

Publicerad: 29 november 2016, 10:49

Louise Masreliez, ordförande för Sveriges Arkitekter

Foto: Marge Arkitekter

Ska fokusera på fyra prioriterad frågor i sin roll som ordförande.


Louise Masreliez har valts till ny ordförande för Sveriges Arkitekter. Hon har examen från arkitekturskolan på KTH och har även studerat i Köpenhamn och USA. Hon var med och grundade Marge Arkitekter 2002 där hon i dag är partner och vd. Att jobba som förtroendevald i Sveriges Arkitekter är inget nytt för Louise Masreliez som tidigare varit verksamhetsrevisor, ledamot i Kasper Salin-prisjuryn och ordförande i Stockholms arkitektförening.

De senaste åren har Louise Masreliez och Marge Arkitekter ritat Naturum Trollskogen på Öland, ombyggnad av Bonniers Konsthall, terminalbyggnader på Strömkajen i Stockholm och hyresbostäder i kvarteret Korthållaren i Vällingby.

Som förbundsordförande kommer Louise Masreliez att i första hand arbeta för att öka kunskaperna om arkitektur i samhället i stort, värna det byggda kulturarvet samt verka för en större satsning på forskning och innovation i arkitektföretagen. En fjärde prioriterad fråga är situationen på arkitektmarknaden.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.