Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny roll för byggchef i norr

Publicerad: 2 februari 2021, 08:16

Mattias Sundqvist blir ny regionchef för Region Norr inom YIT Sverige.

Mattias Sundqvist har arbetat inom YIT, tidigare Lemminkäinen, sedan 2016. Nu blir han chef för region Norr inom YIT Sverige med siktet inställt på att lyfta

Ämnen i artikeln:

YIT

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Mattias Sundqvist har en bakgrund från Peab Norrbotten innan han rekryterades av YIT där han har varit verksam i rollen som projektchef och arbetschef.

– YIT står inför en spännande tillväxtfas med fokus på egenutvecklade projekt. Min uppgift är att utifrån ett inriktat marknadsfokus analysera hur YIT på lång sikt kan utveckla sin verksamhet och hitta rätt i vilka projekt som ska prioriteras, säger Mattias Sundqvist i ett pressmeddelande.

Sedan YIT sålde sin beläggnings- och ballastverksamhet till Peab har fokus i den svenska delen av bolaget legat på infrastruktur.

LÄS MER: Här är YIT:s plan för framtiden 

Trots rådande omständigheter är marknadstillväxten hög inom infrastruktur och YIT Sverige arbetar med att expandera sin verksamhet.

– Vi ser en stor potential i att utveckla vår verksamhet i Norra Sverige. Detta kräver gedigna experter inom området och vi är därför mycket tacksamma att få chansen att utse Mattias Sundqvist till ny regionchef, avslutar Lars Stendius, vd för YIT Sverige.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev