Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

Ny vd för SBUF

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund

Jan Byfors, med rötter i forskningsvärlden sedan många år, efterträder Bertil Grandinson som vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF. VD-skiftet sker nästa höst men de två kommer att fram till dess arbeta parallellt.

Det blir en synnerligen välmeriterad person som tar över rodret. Sedan 1996 är Jan Byfors ansvarig för NCCs forskning och utveckling. Dessförinnan var han teknisk chef på Betongindustri. Med sig i bagaget har han en doktorsexamen i ämnet Betong i tidig ålder, civilingenjörsexamen VoV samt en tjänst som adjungerad professor i byggkonstruktion vid Luleå Tekniska Universitet.

- SBUF har ett mycket gott rykte i branschen och bra relationer till tekniska högskolor, organisationer och forskningsinstitut. Detta gör att SBUF är en lämplig plattform för att påverka och utveckla forskningsinsatserna i branschen, säger Jan Byfors.

- De forskningsområden jag vill prioritera är frågor som hållbart byggande, miljö och effektiv produktion. I flera av dess områden ingår även IT, organisation och samarbetsformer.

Läs mer i kommande nummer av BIN

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.