Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny vd på Akademiska Hus

Publicerad: 12 januari 2009, 14:17

Mikael Lundström heter den stora statliga byggherren Akademiska Hus nye vd och koncernchef.


Redan i somras utsågs Mikael Lundström till ny vd och koncernchef efter Thomas Norell som gått i pension. Vid årsskiftet tillträdde han sin post.

Mikael Lundström varit regiondirektör för Akademiska Hus Syd sedan 2005. Dessförinnan var han bland annat vice vd på Jones Lang LaSalle AB.
Han ser fram emot att leda koncernen, som äger och äger och förvaltar fastigheter för högre utbildning och forskning på 32 orter över hela landet, genom sex regionbolag.

– Vår storlek är en styrka vi skall vässa genom positiv samordning. Samtidigt som vi skall behålla våra självständiga regioner med lokal förankring skall vi arbeta för att dra ännu större nytta av vår storlek och agera som en enad koncern. Allt vi kan göra för att bli effektiverare ger oss beredskap för nya satsningar, inte minst inom hållbarhetsområdet, säger Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.