Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ny vd på Falu Rödfärg

Publicerad: 20 januari 2010, 10:42

Johan Molin tillträder som ny vd på Falu Rödfärg den 1 februari. Han kommer närmast från rollen som marknadschef på Falu Rödfärg.


Falu Rödfärg har under de senaste åren genomfört en strategiförändring. Företaget har utvecklat varumärket och skapat en fungerande försäljnings- och marknadsorganisation. Under 2009 ökade försäljningen med 20 procent och företaget vill fortsätta expandera.

Johan Molin berättar att han som vd har för avsikt att fortsätta det arbetet som han och förra vd:n Pernilla Wigren påbörjade; att bygga ut varumärket Falu Rödfärg.
– Vi samarbetar med våra leverantörer för att förtydliga vad som är Falu Rödfärg och vad som är kopior så att de kan vägleda konsumenterna. Vi vill helt enkelt ta ett steg närmare marknaden.
– Dessutom ser jag möjlighet att utveckla och expandera vårt starka varumärke, säger Johan Molin.

Har ni planer på nya produkter i sortimentet?
– Ja det är troligt, menar Johan Molin.

Pernilla Wigren har valt att gå vidare efter nästan nio år som vd i företaget: ”Det känns väldigt roligt att få lämna över till Johan eftersom han kommer att arbeta vidare utifrån den plattform vi gemensamt skapat de senaste åren. Framtiden för Falu Rödfärg ser verkligen ljus ut!”

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.