Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya namn i Beasts styrelse

Publicerad: 8 maj 2019, 08:19

Bettina Hammargrev, vd för Foria och vice ordförande i Beast, och Ulf Larsson, ordförande i Beast.

Flera nya namn tillkom i Beasts styrelse när föreningen höll sin årsstämma.


Årskonferensen och årsstämman i branschföreningen Beast – Byggbranschens elektroniska affärsstandard genomfördes i veckan. Under årsstämman valdes nya namn in i styrelsen och till nya roller. Bettina Hammargren, vd för Foria, utsågs till vice ordförande. Ny i styrelsen är  Gabriella Noren, Saint-Gobain, liksom Linnéa Lepistö, Peab, som är vice ordförande i Beasts arbetsutskott Bygghandlingar

– Alla som var med på konferens noterade säkert att flera i styrelsen är aktivt delaktiga i både arbetsutskotten och i projekten som genomförs eller i de projekt som bedrivs inom varje företag som lyftes fram på dagens presentationer, operativ digital transformation, men på riktigt, det är svårt att driva digital transformation i branschen genom att bara delta eller närvara i en branschförenings styrelse utan det krävs lite extra delaktighet för att få strategierna genomförda, rätt säker på att alla kände av det under dagen att vi har den förmågan i Beast, säger Ulf Larsson, styrelseordförande i Beast och chef operativt stöd NCC Building, och fortsätter:

– Beast går in i en ny fas med etablerade arbetsutskott och styrelsen viljeriktning att framöver fokusera på implementering har nu även nya tillskott i styrelsen, tillsatta utifrån förmågan att driva frågor och har erfarenheter samt värdering haft mycket bra dialog med valberedningen fått nyvald vice ordförande. Vi är även inne på finalen i rekryteringsprocessen med ny vd i Beast där vi nu ska säkerställa kompetensöverföringen för att behålla den framdrift vi har i dagsläget.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.