Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya namn i Sh Byggs styrelse

Publicerad: 8 mars 2021, 11:49

Jan Malmberg och Sophia Mattsson-Linnala har valts in som ledamöter i Sh Byggs styrelse. Maria Ingelsson har suttit i styrelsen sedan 2017 och går nu in som ordförande

Foto: Sh Bygg

När Sh Bygg höll bolagsstämma den 1 mars valdes två nya namn in i styrelsen. Det blev också ett byte av ordförande.


Ämnen i artikeln:

Sh bygg

De som tar plats i styrelsen är och Sophia Mattsson-Linnala och Jan Malmberg

Sophia Mattsson-Linnala har lång erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har tidigare arbetat med ekonomi- och finansfrågor, bland annat på Svenska Bostäder och SABO. Hon har även varit vd för bland annat Botkyrkabyggen, Sollentunahem, Huge Fastigheter och Rikshem. För närvarande är hon ordförande i Kommissionen Läge och kvalitet i hyressättningen och styrelseledamot i Adapteo och Anders Bodin Fastigheter.

LÄS MER: Sh Bygg först med menssäker arbetsplats 

Jan Malmberg har erfarenhet från finansiering, riskhantering, kapitalförvaltning, bolags- och ekonomistyrning. Han har arbetat med ovanstående under de senaste 25 åren i Falu och Uppsala kommuner i roll som ekonomichef och -direktör. I dag är han vd i ett försäkringsbolag.

LÄS MER: Hon blir byggföretagets första externa vd

Ny ordförande i styrelsen blir Maria Ingelsson. Hon är jurist i grunden och var tidigare advokat och delägare på Advokatfirman Lindahl, där hon rådgav klienter i fastighetsfrågor Sedan 2015 bor hon i Silicon Valley, Kalifornien, där hon arbetat med juridik och HR på innovativa och snabbväxande startups inom tech och digitalisering. Hon har suttit i Sh Byggs styrelse sedan 2017 och är även styrelseledamot i lågpriskedjan Rusta. Hon ersätter Torbjörn Wennberg på ordförandeposten.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Sh bygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.