torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya rekryteringar på BIM-företag

Publicerad: 15 mars 2019, 07:54

Carl Bylund och Pontus Bengtsson är nya namn på Plan B.

Öppnar nytt kontor i Malmö.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Plan B, konsultbolaget som arbetar med att digitaliseringsstrategi, BIM-samordning och projekteringsledning inom samhällsbyggnadssektorn, har rekryterat två ledarpositioner.

Carl Bylund är sedan mars ny vd på företaget. Han har tidigare haft rollen som regionchef på Plan B och varit en del av bolaget sedan 2011.

– Att få möjligheten att leda Plan B när vi nu tar nästa kliv i utvecklingen känns fantastiskt roligt och utmanande. Plan B har sedan starten 2006 en unik position på marknaden och vi utmanar alltjämt de stora aktörerna med nya och smartare tjänsteleveranser – och vi ska naturligtvis fortsätta visa att vi står för något nytt och något spännande, säger Carl Bylund och fortsätter:

– Mitt fokus som nytillträdd vs är att ta tillvara den kompetens och det strukturkapital vi byggt upp inom bolaget och utveckla detta till något som kan utmana marknaden även om tio år. Det handlar närmast om att hitta de strategiskt rätta riktningarna gällande affärsmodell, tjänsteutbud samt vår interna karriärsplattform.

Nyrekryterad är också Pontus Bengtson, som blir regionchef och som kommer att starta upp och driva Plan B:s nya kontor i Malmö. Verksamheten är planerad att starta i under våren 2019.

– Det känns fantastiskt att komma till ett företag där beslutsvägarna är korta, miljön är dynamisk, kompetensnivån är hög rakt igenom och det finns en fantastisk framåtanda. Att få bygga upp ett kontor i Malmö och för min egen del komma tillbaka till att jobba i externa projekt igen känns oerhört roligt och spännande, säger Pontus Bengtson.

Han kommer närmast från WSP. I rollen som Head of Project Technology har han främst jobbat strategiskt med verktygen som WSP Sverige använder för att producera, samordna och leverera sina projekt.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev