Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya vd:n ska expandera LE34

Publicerad: 13 december 2019, 15:32

Det danska konsultbolaget LE34 som jobbar med lantmäteri och markanvändning, växlar upp i Sverige.


Nu tar man in en ny vd i Mikael Holgersson som får i uppdrag att anställa 50 nya medarbetare i Sverige inom fem år.

Han kommer från tjänsten som affärsområdeschef på LE34 Sverige och övertar platsen efter Per Nord som går i pension.

Bolaget har funnits i Sverige sedan 2014 och har sitt säte i Malmö. I april 2019 öppnade LE34 deras andra svenska kontor, i Göteborgsregionen.

– När jag tillträdde som affärsområdeschef var det för att skapa förutsättningar för tillväxt av LE34 i Sverige. I takt med företagets positiva utveckling är rollen som vd ett naturligt nästa steg för mig. Jag är mycket glad och stolt över att ägarna fortfarande har förtroende för mig och anser att jag kan leda LE34 upp till nästa nivå i Sverige, säger Mickael Holgersson, i ett pressmeddelande.

Tidigare infrastrukturchef i Ystad

Innan han kom till LE34 arbetade han som infrastrukturchef och ansvarade för expansionen av Ystads hamn med två nya färjelägen.

Expansionsplanerna för bolaget innehåller utöver 50 nyanställningar en ny filial i östra Mellansverige. Mikael Holgersson äknar med att bolaget ska kunna delta i många stora infrastrukturprojekt från 2020 och framåt.

– Överallt där vi är närvarande, tillhandahåller vi en hög servicenivå - det är ett av företagets kännetecken och ett grundläggande värde för alla anställda inom LE34. Vi ska fortsätta med vår expansion runt Malmö, Göteborg och senare kring Mellansveriges östkust. Där är vi redan igång med att leta upp rätt nyckelpersoner som kan driva tillväxten framåt, säger Mickael Holgersson.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.