lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nyab får ny vd: ”Planerat sedan länge”

Publicerad: 7 april 2022, 07:51

Magnus Granljung blir ny vd för Nyab när Johan Larsson blir koncernchef för moderbolaget SkartaNYAB. Foto: Daniel Holmgren

När Johan Larsson går in som koncernchef för det nya bolaget SkartaNYAB tar tidigare operative chefen Magnus Granljung över som vd för Nyab.

Ämnen i artikeln:

Nyab

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Magnus Granljung har arbetat i Nyab sedan 2017, först som vd i dotterbolaget Nyab Infrastruktur och sedan som operativ chef för Nyab-koncernen. Innan dess har Magnus Granljung haft ledande befattningar i regionala och globala industriella företag sedan 2008. Sitter även i NYAB Sveriges styrelse samt ingår SkartaNYAB:s koncernledning. 

Läs även: Nyab-vd:n ska leda sammanslagna jättebolaget

– Magnus som vd och ansvarig för NYAB är planerat sedan länge, det är ganska precis ett år sedan han tillträde som operativ chef, och successivt under denna period har mer och mer av det som ligger på vd:s bord flyttats över till Magnus. Som jag kommunicerade när Magnus tillträde som operativ chef skulle större del av mitt fokus läggas på det finansiella och att undersöka en IPO-process, i sann entreprenöriell anda hittade vi ägare en annorlunda väg till börsen, säger Johan Larsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Så har Nyab vuxit till en norrländsk gigant: ”Många bolag som vill växa smyger med det”

–Jag är glad över det förtroende ägare och styrelse visar mig. Vi står väl rustade för framtidens utmaningar och jag ser mycket utveckling framför oss. Vi måste hörsamma kunder och samhällets krav. Och för att säkerställa hållbarhet, kvalitet och lönsamhet så måste vi fortsatt arbeta med dessa frågor mer centraliserat parallellt med den kreativitets-, och prestationskultur som vår projektverksamhet besitter. Som tidigare sagt så är inte NYAB, och har aldrig varit en toppstyrd koncern. Vår kraft kommer underifrån. Undantaget byte av vd har vi en intakt ledning där det råder samsyn om hur vi ska ta oss an framtiden och hur vi med glädje på arbetet bibehåller kombinationen hög tillväxt och hög vinstmarginal hållbart , säger Magnus Granljung.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev