Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nyab-vd:n ska leda sammanslagna jättebolaget

Publicerad: 1 april 2022, 13:01

Johan Larsson tar vd-posten i det nya finsk-svenska bolaget SkartaNYAB

Foto: DANIEL HOLMGREN

Nyligen förvärvades den norrländska bygg- och anläggningsjätten av den finska Skarta-koncernen. Nu står det klart att Nyabs vd Johan Larsson blir koncernchef för det sammanslagna bolaget SkartaNYAB.


Ämnen i artikeln:

Nyab

Johan Larsson har varit vd i Nyab Sverige sedan 2012. Tidigare har han varit entreprenör i flera tillväxtbolag i olika branscher och styrelseledamot i närmare 30 bolag. Han är även styrelseledamot i bolaget.

Läs även: Storaffär i norra Sverige – Nyab går ihop med finsk byggjätte

– Jag är glad över att bli utsedd till Vd för SkartaNYAB, ett börsnoterat företag med en entreprenöriell kultur och själ. Mitt mål och uppdrag tillsammans med styrelsen är att skapa värde för våra aktieägare. Jag tror verkligen att det enda sättet att uppnå ett hållbart långsiktigt värdeskapande är att attrahera och utveckla de bästa människorna i branschen. SkartaNYAB har extremt kompetent och högpresterande personal, med en historik av hög organisk tillväxt i kombination med utmärkta marginaler. Det som främst driver utvecklingen är vår kultur och vårt industriella kunnande, säger Johan Larsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Storförvärvarna fortsätter köpfesten: 35 bolag som bytt ägare senaste månaderna

Tuomas Hirvonen, bolagets tidigare vd, kommer att fortsätta som vice vd och medlem av koncernledningen. Det har skett andra förändringar i koncernledningen för att motsvara den nya koncernens ledningsbehov från och med den 31 mars 2022. Förutom Larsson och Hirvonen ingår:

- Finansdirektör Aku Väliaho

- Senior Vice President Finland Mikko Ahonen

- Senior Vice President Sverige Magnus Granljung

- Vice President Sweden Mikael Ritola

- Vice President Projektutveckling Kari Tuominen

- Kommunikations- och marknadschef Minna Koistinen (börjar den 1 maj 2022)

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nyab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.