torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nytt uppdrag i branschen för Pia Höök

Publicerad: 6 maj 2022, 11:21

Pia Höök går in som styrelseledamot i Frankgruppen.

Foto: Mattias de Frumerie

I höstas lämnade Pia Höök rollen som VP Culture på Skanska för en ny tjänst på hygien- och hälsobolaget Essity. Nu får hon ett nytt uppdrag i bygg- och fastighetsbranschen, som styrelseledamot i Frankgruppen.

Ämnen i artikeln:

social hållbarhetgendered landscapejämställdhet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Projektstyrningsföretaget Frankgruppen har utsett Pia Höök till ny styrelseledamot. Hon har ett förflutet på bland annat Skanska och Volvo där hon haft globala roller med ansvar för mångfald och inkludering. Hon har också erfarenhet som forskare på både Handelshögskolan och KTH. Hon har även varit rådgivare till svenska regeringen inom jämställdhet i näringsliv och akademi. 

Läs även:  Pia Höök: ”Vårt mångfaldsarbete gör oss mer attraktiva som arbetsgivare” 

– Det känns fantastiskt roligt att få bli delaktig i ett företag med så starka, positiva värderingar, och med ett så tydligt utvecklings- och kundfokus. Företaget ambition inom mångfald, jämställdhet och inkludering gör uppdraget, självklart, extra spännande, säger Pia Höök i ett pressmeddelande.

I dag arbetar Pia Höök på Essity som Vice President Diversity, Equity & Inclusion.

– För att kunna fortsätta attrahera nya medarbetare och skapa förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas i sina roller är vi övertygade om att mångfald och en inkluderande företagskultur och ledarskap kommer att vara en avgörande framgångsfaktor. Det är stor konkurrens om duktiga och kompetenta medarbetare och vi behöver hela tiden anstränga oss för att vara ett modernt och relevant företag. Pia kommer med sin bakgrund att vara ett väldigt bra komplement till styrelsen i Frank. Vi är oerhört glada att Pia valt att gå in som ledamot i vår styrelse, säger Magnus Trange, vd och delägare i Frank.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev