Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ola Månsson blir vd på nytt

Publicerad: 29 augusti 2017, 07:38

Sveriges Byggindustriers tidigare vd Ola Månsson tillträder som ny vd på Installatörsföretagen. Han tillträder sin nya roll den 16 oktober.


Det var i mars i år som Ola Månsson lämnade sitt uppdrag som vd för Sveriges Byggindustrier. Sedan dess har han bland annat utsetts till ordförande i Svensk Byggtjänst och i Frijo. Nu väntar alltså återigen en vd-post. På Installatörsföretagen ersätter Ola Månsson Jan Siezing som går i pension vid årsskiftet.

– Vi är mycket glada över att välkomna Ola Månsson som vd för Installatörsföretagen. Installations- och byggbranschens betydelse för samhällets utveckling har sällan varit större. Därför känns det betryggande att Ola, med sin mångåriga erfarenhet och gedigna kunskap om branschens och medlemsföretagens behov och utmaningar driver och leder installationsbranschen att nå full potential, säger Anders Mattsson, styrelseordförande i Installatörsföretagen.

Ola Månsson ser det nya uppdraget som en stor och inspirerande utmaning.

– Jag hoppas att jag med min bakgrund av både bygg- och installationsteknik i såväl produktion som organisationsvärlden ska kunna fortsätta driva utvecklingen och bidra till att Installatörsföretagen blir en riktigt stark företrädare för alla installatörer i såväl arbetsgivar- som branschfrågor, säger Ola Månsson.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.