Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Oljibe tar in rutinerad ledamot från beställarsidan

Publicerad: 3 juni 2022, 13:58

Susanne Rosjö är ny styrelseledamot i Oljibe.

Susanne Rosjö är ny styrelseledamot i Oljibe. Hon är sedan 2021 vd för projektutvecklingsföretaget BOAB, som är ett bolag inom Vasaparkenkoncernen.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Susanne Rosjö  har tidigare haft flera ledande befattningar inom branschen såsom affärsområdeschef på Forsen, affärsutvecklingschef på Jernhusen och vice vd på Axxonen Properties. Susanne har en högskoleingenjörsexamen från KTH och en fil.kand från Uppsala Universitet samt genomgått SBL Företagsledning för bygg och fastighet vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare styrelseerfarenhet från Bjerking AB, FIBOR och Swedtrain.

Läs även: Oljibe hämtar ny arbetschef från NCC

– Oljibe är ett anrikt entreprenadföretag med gedigen kompetens och erfarenhet bland annat av byggnation av avancerade forskningslabb och industrianläggningar. Jag ser verkligen fram emot uppdraget och att bidra till den spännande och ambitiösa förändringsresa man påbörjat, särskilt inom hållbarhet och digitalisering, säger Susanne Rosjö i ett pressmeddelande.

Hjalmtyr Daregård, styrelseordförande och tredje generationen inom ägarfamiljen i Oljibe, välkomnar den nya styrelseledamoten.

– Med sin gedigna branscherfarenhet från både beställarledet samt teknik- och konsultbranschen kommer Susanne tillföra värdefull kompetens och bidra med ny energi och nya perspektiv till vår styrelse. Oljibe har som ambition att bli ett av Sveriges första klimatneutrala byggföretag och parallellt står vi inför en tillväxt-, digitaliserings- och förändringsresa. För att fortsätta utmana branschen (och oss själva) känns det naturligt att även styrelsen behöver utvecklas i takt med företaget och där blir Susanne ett värdefullt tillskott, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev