torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peab fortsätter konsolidera – han blir vd för 1 300 anställda

Publicerad: 5 april 2023, 06:49

Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem.

Foto: Tomas Enqvist

De senaste åren har Peab samlat flera av sina varumärken i bolagsgruppen Byggsystem. Nu blir även den stora uthyrningsdelen Lambertsson en del av gruppen som även får en ny vd.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigebyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Peab Byggsystem har sedan tidigare innefattat varumärkena Byggelement, Smidmek och K-System. Nu blir även Lambertsson, Lambertsson Krans verksamhet i Sverige, Norge och Finland under varumärken som Bärarelaget, Kranor och Virtanen, samt Glacell en del av Byggsystem.

– Det här innebär att vi samlar ett komplett produkt- och tjänsteerbjudande för den moderna byggarbetsplatsen Jag är säker på att de synergier vi nu kan uppnå helt klart kommer att gynna våra kunder, säger Carl Rülcker som blir vd för den växande bolagsgruppen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så kraftsamlar Peab inom drift och underhåll: "Vi ser att det kan ge oss ännu mer synergier"

Som ansvarig för prefabverksamheten inom Peab har Carl Rülcker sedan tidigare säkerställt ett försprång inom klimatförbättrad produktion av betongelement. Detta genom att med ny teknik halvera cementbehovet.

– Det här är en spännande tid för Peab Byggsystem, säger han. Vi bygger ihop allt det som förenar oss och kan samtidigt hjälpa våra kunder att snabbare nå sina klimatmål. Jag ser fram emot att leda arbetet med ökad samverkan mellan bolagen, säger Carl Rülcker.

Peab Byggsystem har efter förändringen 1 300 anställda och en omsättning på fyra miljarder kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev