Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peab kniper chef från Skanska

Publicerad: 9 december 2020, 13:17

Patrik Andersson går från Skanska till Peab och blir vd för dotterbolaget Peab Grundläggning. Foto: Peab / Anders Siljevall

Patrik Andersson blir ny vd för Peab Grundläggning. Han kommer närmast från Skanska där han arbetar som operativ chef för Region Special.

Ämnen i artikeln:

grundläggningPeab SverigeSkanskarekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Peab Grundläggning är ett helägt dotterbolag till Peab och ett av landets största grundläggningsföretag. Nu rekryteras Patrik Andersson som ny vd. 

Senast kommer han från en roll som operativ chef för Skanska Region Special, som samlar all Skanskas verksamhet kring entreprenadmaskiner.

LÄS MER: Skanska slår ihop regioner – alla maskiner på samma ställe

Han har även arbetet som chef för Skanskas grundläggningsverksamhet i södra Sverige under många år.

– Jag har följt Peab Grundläggnings verksamhet under många år och sett hur de har utvecklats på ett mycket intressant sätt. Att jag nu får möjligheten att fortsätta den utvecklingen tillsammans med alla medarbetare ser jag mycket fram emot samtidigt som jag ser att jag kan bidra med mina tidigare erfarenheter till verksamheten, säger Patrik Andersson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Peab om nya kontrollerna av UE

Han tillträder den 8 mars 2021.

– Jag är mycket glad över att välkomna Patrik till Peab. Med Patriks gedigna erfarenhet och breda kompetens inom grundläggning har han stora möjligheter att fortsätta den fina utvecklingen som Peab Grundläggning har i dag; ett bolag som omsätter cirka 700 miljoner kronor och som är en stark aktör på den svenska marknaden, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef för Peab Anläggning.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev