Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peab rekryterar chef för jämställdhet och mångfald: ”Finns mycket vinster att plocka hem”

Publicerad: 23 mars 2022, 14:03

Julia Lundberg, ny chef för jämställdhet och mångfald på Peab.

Foto: Andreas Sundbom

Peab ökar takten i inkluderingsarbetet och rekryterar en chef för jämställdhet och mångfald.


Ämnen i artikeln:

Peab

Julia Lundberg blir Peabs nya chef för jämställdhet och mångfald. Hennes uppdrag blir bland annat att leda det koncernövergripande arbetet för att nå Peabs mål om jämställd rekrytering. 

Hon har en bakgrund från KTH i Stockholm där hon studerat maskinteknik. Hon har även studerat ledarskap med mångfaldsperspektiv. Närmast kommer hon från Astrid Lindgrens barnsjukhus där hon lett jämlikhetsarbetet. 

Läs även: Gratis mensskydd – och fem andra insatser för en mer inkluderande byggbransch 

 Peab har gjort flertalet aktiviteter som lett till att andelen kvinnor i produktionsnära tjänster ökat det senaste året. Med rekryteringen av Julia Lundberg läggs en extra växel i.  

Julia kommenterar i ett pressmeddelande varför det är viktigt för företag att arbeta med inkluderingsfrågor:

Varför bör företag satsa på inkludering, mångfald och jämställdhet?

– Det finns massor av forskning som visar att mångfalds- och inkluderingsarbete resulterar i en rad fördelar. Ökad lönsamhet, förbättrad arbetsmiljö, minskad personalomsättning, och ökad attraktivitet som arbetsgivare, för att ge några exempel. Vi ser också i mätningar att arbetsgivares engagemang och framgång i de här frågorna är väldigt viktigt för yngre generationer när de väljer arbetsgivare. Så utöver att det är det rätta att göra så finns det mycket vinster att plocka hem.

Läs även: Så har könsfördelningen i styrelser och ledningsgrupper förändrats på 10 år 

Hur bra är svenska företag på mångfald och jämställdhet?

– Det är generellt en starkt uppåtgående trend att arbeta med dessa frågor. I ett knappt dussin år nu har man sett att vissa bolag haft specifika arbetsroller ägnade åt att främja jämlikhetsagendan, men senaste kanske tre åren har tillsättningar av diversity and inclusion managers ökat med raketfart. Nu har i princip alla stora bolag en roll eller ett team som jobbar endast med dessa frågor, och Sverige är absolut med i galoppen! Folk börjar förstå vikten av jämställdhet, mångfald och inkludering, och det syns i näringslivet.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.