Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peab rekryterar ny regionchef i norr från Skanska

Publicerad: 26 augusti 2022, 14:54

Christoffer Björn blir ny regionchef med ansvar för Peabs projektutveckling i norra Sverige.

Foto: Peab

Industritillväxten i norra Sverige leder till ökat behov av bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Därför rekryterar Peab nu en ny regionchef som kommer att utgå från Luleå.


Ämnen i artikeln:

PeabNorrlandLuleå

Peab rekryterar Christoffer Björn som ny regionchef med ansvar för Peabs projektutveckling i norra Sverige, där bland annat utveckling av bostäder, kontor och samhällsfastigheter ingår. Han kommer att utgå från Luleå.

– Vi ser den starka tillväxt som sker i norra Sverige och har märkt en stark efterfrågan på våra bostäder i till exempel Skellefteå. De stora industrisatsningar som görs nu ställer krav på att alla samhällsaktörer som kan är med och bidrar. Vi vill bidra genom att skapa nya bostäder som underlättar rekryteringen av nya medarbetare. Men vi ser också ett stort behov av kontor, äldreboenden, skolor och andra projekt, där passar Christoffers profil perfekt, säger Stefan Allansson, affärsenhetschef Riks, Peab Projektutveckling i ett pressmeddelande.

Christoffer är hemmavarande i Luleå och kommer senast från en tjänst på Skanska där han arbetat som affärsutvecklare inom kommersiella fastigheter, han har tidigare arbetat som affärsområdeschef på HSB där han har ansvarat för bostadsutveckling i norr. Nuvarande regionchef, Anders Åström som arbetat med bostadsutveckling i 7 år, kommer att jobba parallellt med Christoffer till dess han går i pension under början av 2023.

– Det känns helt rätt att kunna möta de lokala behoven med bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Ett starkt erbjudande som ger förutsättningar för att hitta lösningar där behoven uppstår. Marknaden är lokal och vi vill ha en stark närvaro i våra regionstäder och tillväxtorter i norr. Den gröna omställningen skapar fantastiska tillväxtmöjligheter där näringsliv och kommuner tillsammans måste skapa attraktiva och hållbara städer, säger Christoffer Björn, tillträdande regionchef, Peab Projektutveckling i ett pressmeddelande..

Christoffer Björn tillträder tjänsten den 1 november.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabNorrlandLuleå

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.