Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peab tillsätter ny chef för internationell handel

Publicerad: 30 september 2020, 08:55

Larisa Pekka är ny chef för internationell handel på Peabkoncernen. Hon började vid Peab 2012 som inköpschef för region Bygg Nord. Under en period var hon arbetschef för Bygg i Malmfälten och Pajala.

Foto: Peab

Luleåbon Larisa Pekka blir ny chef för internationell handel på Peab. Hon kommer närmast från inköpsutvecklare och projektledare inom samma koncern.


Ämnen i artikeln:

Peab

Larisa Pekka från Luleå tillträder tjänsten som chef för internationell handel inom Peabkoncernen den 1 oktober. Hon har de senaste åren arbetat som inköpsutvecklare och projektledare på koncerninköp.

Läs även: Peab får stororder i Kiruna – ska bygga badhus för en kvarts miljard

Larisa Pekka har svensk och rysk civilingenjörsexamen och är teknologie doktor vid Luleå tekniska universitet. Under sex år arbetade hon med strategiska internationella inköp hos NCC och ABB.

Läs även: Hon lämnar Länshem Skåne för att bli affärschef på Peab i Syd

– Jag har haft förmånen att under våren 2020 göra en rejäl behovsanalys i samarbete med 79 medarbetare inom affärsområdena Bygg, Anläggning och Industri om deras internationella behov. Dessa behov ska styra mitt arbete när jag fortsätter på den goda grund som företrädare på tjänsten har lagt.  Internationella inköp innebär alltid ökad risk och ställer krav på särskild kompetens. De ska vara säkra affärer i alla avseenden och vi ska följa myndigheternas och branschorganisationernas regelverk samt fackliga överenskommelser, säger Larisa Pekka i ett pressmeddelande.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.