söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Peabs säkerhetschef rekryteras till 2Secure

Publicerad: 12 april 2022, 09:05

Peter Martin, i dag säkerhetschef på Peab, har rekryterats till 2Secure med uppdrag att arbeta emot arbetslivskriminalitet. Foto: Hans Malm

Det svenska säkerhetsföretaget 2Secure som arbetar mot arbetslivskriminalitet i byggbranschen har rekryterat Peabkoncernens säkerhetschef som chef för enheten Arbetslivskriminalitet, som arbetar i nära samarbete med företagen Moxy ID och Företagsgranskning.

Ämnen i artikeln:

ID06PeabPeab BostadPeab Sverigesvartjobb

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Peter Martin, i dag säkerhetschef på Peab har arbetat inom Peab-koncernen i 15 år. Hans arbete har till stora delar varit koncentrerat på att stävja och motarbeta arbetskriminalitet i nära samarbete med 2Secure, Företagsgranskning och Moxy ID. Han har också varit med och utvecklat metodik och rutiner för att arbetsplatskontroller ska fungera bra utan att störa byggföretagens verksamhet.

Läs även: Peab om nya kontrollerna på sina arbetsplatser: ”Vi vill ha vetskap om alla underentreprenörer” 

Peter Martin är förväntansfull inför sin nya roll som han tillträder under april månad.

– 2Secure är ett företag som jag har följt väldigt länge. Deras utveckling är imponerande och vi har sedan 2017 arbetat tillsammans i projekt för att motverka arbetskriminalitet. Jag tar med mig min omfattande erfarenhet från byggbranschens säkerhetsarbete och ser fram emot att få bidra med att utveckla arbetet mot arbetslivskriminalitet ytterligare med hjälp av mina kunskaper, säger Peter Martin i en kommentar.

Läs även: Så fuskar svenska byggföretag – tre vanliga upplägg 

Affärsområdet Arbetslivskriminalitet bygger på ett nära samarbete med företagen Moxy ID och Företagsgranskning. Bolagen erbjuder byggföretag, fastighetsbolag och entreprenörer hjälp att ta in svenska såväl som utlandsregistrerade underentreprenörer, men på rätt sätt och med justa villkor. Man arbetar bland annat med stöd av unika digitala verktyg, som är ID06-ackrediterade, och gör kontroller av arbetsplatser och bolag. 

Som enhetschef för affärsområdet Arbetslivskriminalitet kommer Peter Martin att arbeta för att minska möjligheten för kriminella företag att verka och utnyttja människor. I hans uppdrag ingår också att utveckla affärsrelationerna med nya och befintliga kunder tillsammans med samarbetsparterna Företagsgranskning och Moxy ID.

Läs även: Supergranskaren av byggbranschen: ”Det är så mycket utländsk arbetskraft som utnyttjas i Sverige” 

– Vi ser en enorm efterfrågan på våra tjänster från branschaktörer som vill få hjälp att göra rätt och den efterfrågan ökar hela tiden. Därför känns det extra bra att välkomna Peter Martin till oss på 2Secure, säger Mattias Nygren, strategisk rådgivare och tillförordnad affärsområdeschef på 2Secure i ett pressmeddelande.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev