Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Per-Martin ny vd på Veidekke

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Per-Martin Eriksson blir ny vd för Veidekke Bostad. Han tar över efter Håkan Bergquist som istället ska utveckla de kommersiella fastigheterna inom företaget.


- Det blir en spännande utmaning att få kliva in i den här rollen. Jag har redan varit med på resan som affärsutvecklingschef sedan 2001, säger Per-Martin Eriksson.

Per-Martin Eriksson är 48 år gammal. I ett pressmeddelande beskriver Veidekke Sveriges vd Per-Ingemar Persson att rekryteringen bidrar till en "föryngring och ett generationsskifte" inom företaget. Per-Martin Eriksson är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har varit affärsutvecklingschef på Veidekke Bostad sedan affärsområdet startade för åtta år sedan. Förra året byggde Veidekke 800 bostäder i Mälardalen och Skåne.

- Vi har fördubblat verksamheten varje år sedan starten. Nu vill jag satsa på att få upp volymerna i Skåne och att få igång en rullande verksamhet i Göteborg och Västsverige, säger Per-Martin Eriksson.

Veidekke Bostad har sextio anställda, varav tio i Skåne och tre i Göteborg. Hittills har inga bostäder byggts i Göteborg, det första projektet i staden beräknas vara igång om ett år.

- Vi kommer att fortsätta hålla oss till de tre områdena Mälardalen, Skåne och Västsverige. Där har vi våra systerföretag och kan utveckla samarbetet inom koncernen.

Per-Martin Eriksson tillträder sitt nya jobb i mars. Ambitionen säger han är att utveckla företagets affärskultur, knyta nya strategiska partners till sig samt utveckla intern samverkan för att kunna hitta fler effektivitetshöjande åtgärder. Ett exempel på det sistnämnda är att fortsätta "TellHus-projektet" för att bygga klimatsmart. Ett annat är att utveckla konceptet "Kärnpunkten".

- Det är ett punkthus där vi återanvänder kärnan i huset, det vill säga trapphus, stomme, hiss och vatten och avlopp medan exteriör och planlösning varierar. Jag vill gärna ta fram fler hustyper i stil med Kärnpunkten.

Per-Martin Erikssons företrädare på vd-posten, Håkan Bergquist, har fått uppgiften att utveckla företagets kommersiella fastigheter.

- Håkans första uppgift blir att bygga upp en kvalificerad organisation med kapacitet att göra strategiska förvärv samt åstadkomma en långsiktigt lönsam verksamhet, säger Veidekke Sveriges vd Per-Ingemar Persson.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.