torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Plant satsar med nya kontor – rekryterar från PE Teknik & Arkitektur

Publicerad: 12 april 2023, 04:00

David Cederholm är ny LCA-specialist & seniorrådgivare på Plant i Göteborg.

Foto: Plant

Mjukvarubolaget Plant som gör klimatberäkningar utifrån BIM fortsätter att expandera med nya kontor i Göteborg och Jönköping. Senast i raden av nyrekryteringar är David Cederholm.

Ämnen i artikeln:

rekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Plant känner vind i seglen och har öppnat två nya kontor.

– Trots lågkonjunktur växer Plant. Fler och fler bygg- och fastighetsbolag väljer Plants höga automation. En naturlig del i expansionen är att öka närvaron på olika platser i Sverige. Därför öppnar vi nu kontor i två nya städer och rekryterar där, berättar Pelle Tunell, vd och grundare av Plant, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så kan BIM hjälpa dig med klimatdeklarationen: “All information finns redan där”

På ett par månader har tre medarbetare anställts i Göteborg och Jönköping. Senast i raden är David Cederbom. Han går in i tjänsten LCA-specialist & seniorrådgivare i Göteborg. Han kommer senast från en roll som byggnadskonstruktör på PE Teknik och arkitektur och har även erfarenhet från bland annat WSP och NCC.

– Genom David förstärker vi närvaron på västkusten med stark kompetens och erfarenhet. Davids erfarenhet som konstruktör, hans tekniska kompetens och förståelse för varför man bygger som man gör är mycket värdefull och kommer hjälpa oss i det fortsatta arbetet med att minska klimatpåverkan, säger Pelle Tunell.

Läs även: BIM-företaget rekryterar från Obos

David Cederbom, som blir en av totalt fem medarbetare i de två städerna, kommenterar:

– Det här har jag väntat på. Plant har förändrat branschen med sin mjukvara. Jag har ett stort intresse för både byggnation, konstruktion och hållbarhet. Nu får jag kombinera det och får äntligen göra exakt det jag vill, säger David Cederbom.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev