Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

”Podden är mitt bidrag till en bättre bransch”

Publicerad: 1 September 2020, 08:59

Nima Assadi är aktuell med en ny podd, Veckans samhällsbyggnad, där han kommenterar och sammanfattar veckans branschnyheter på ett personligt sätt.

Foto: Privat

Nyhetssvepet ”Veckans samhällsbyggnad” heter Nima Assadis nya podd för byggbranschen. Podden är ett komplement till den mer djuplodande podden Hela kedjan som Nima Assadi har drivit under nästan två år nu.


Ämnen i artikeln:

byggbranschen

I ”Veckans samhällsbyggnad” sammanfattar Nima Assadi med humor och egna kommentarer den gångna veckans branschnyheter på bara några minuter. 

Varför har du startat Veckans samhällsbyggnad?

– Det är ett format som jag själv har saknat. Många har inte tid att läsa nyheterna. Veckans samhällsbyggnad är i poddformat och är aldrig längre än ett par minuter. Hör man något som man blir intresserad av kan man gå vidare och läsa mer om det i annan media. Jag vill också öka intresset bland de som normalt inte läser så mycket branschnyheter.

Läs även: Vi listar åtta byggpoddar

I den nya podden har han hittat en form som han själv gillar. Tempot är högt och inslagen kryddas med en hel del humor, egna reflektioner och musik. 

Jag vill att programmet ska ge energi och jag vill nå ut till en så bred målgrupp som möjligt.

– Jag vill att programmet ska ge energi och jag vill nå ut till en så bred målgrupp som möjligt. Redan aktiva i branschen och studenter, men även de som arbetar med annat i dag men är intresserade av samhällsbyggnad och kanske funderar på att byta bana.  

Nima Assadi har en fast förankring i bygg- och fastighetsbranschen där han arbetar som egen konsult. Han driver bland annat projekt åt ett fastighetsbolag samt verksamhetsutveckling åt ett bostadsbolag. 

Podden fungerar som fortbildning

Det passar honom fint att vara konsult säger han. Det ger honom tid att även tid att driva poddarna där han gör precis allting själv: gör research, skriver manus, intervjuar och producerar.

– Som egen blir man inte skickad på utbildning. Så podden är mitt utbildningsprogram. Det är värt all den tid jag lägger ner. Det är både utmanande och lärorikt.

Sedan starten i november 2018 har han gjort 72 avsnitt av Hela kedjan och vecka 33 sändes det första programmet av Veckans samhällsbyggnad. Här kan du lyssna till första avsnittet.  

– Det kompletterar Hela kedjan på ett bra sätt. Hela kedjan har tagit upp ämnen som utveckling, ny teknik, schyssta arbetsvillkor, digitalisering, ledarskap, mångfald, hållbarhet samt en rad andra ämnen och tillsammans med aktuella branschnyheter blir det en väldigt bra mix. 

Jag vill vara med och utveckla och förändra byggbranschen till det bättre.

Vad är det som driver dig att göra poddarna?

– Jag vill vara med och utveckla och förändra byggbranschen till det bättre. Det är roligare att vara en del av förändringen än att bara se på. Det finns många som tycker till och har åsikter men jag tror mer på att faktiskt göra. Jag har mycket energi och stort intresse för frågorna. Jag tror att ju mer förståelse vi har för varandra och våra yrkesroller inom byggbranschen, ju bättre kommer helheten att bli. Att driva poddarna är mitt bidrag till en bättre bransch. 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

byggbranschen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.