Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

Projektledare på Grontmij arbetar med ny tunnel

Publicerad: 10 December 2010, 10:21

Magnus Eneroth, projektledare på Grontmij har fått i uppdrag att ingå i projektledningen av Södertunneln.


– Mitt uppdrag i Södertunneln är att styra projektörerna att leverera rätt sak, på rätt tid. Men också att fatta beslut om olika tekniska lösningar och svara för teknikkompetens i andra forum i projektet, säger Magnus Eneroth i ett pressmeddelande.

Södertunneln ska börja byggas i oktober 2012 och byggtiden beräknas bli sex år. Tunneln kommer att bli 1,3 kilometer lång och sträcka sig från Helsingborg C och söderut.

Målet med tunneln är att järnvägen ska ligga under mark och därmed frigöra värdefull markyta i Helsingborgs stadskärna.

Ett krav från beställarna Helsingborgs stad och Trafikverket är att järnvägstrafiken vid Västkustbanan ska pågå oförändrad under byggtiden av tunneln, något som enligt Magnus Eneroth kommer att styra valet av byggmetoder och planering.

Magnus Eneroth har stor erfarenhet av stora infrastruktur-, anläggnings- och husprojekt från såväl Sverige som utomlands; bland annat Tjeckien, Baltikum och USA . Närmast kommer han från projektet Citytunneln i Malmö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.