onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Projektledaren blir tillförordnad vd i Samhällsbyggarna

Publicerad: 12 juni 2022, 18:07

Joanna Messmer går in som tillförordnad vd i Samhällsbyggarna. Foto: Natalie Kokkalis

Joanna Messmer har varit projektledare i Samhällsbyggarna sedan i höstas. Nu går hon in som tillförordnad vd i branschföreningen när föregångaren satsar på kommunpolitiken.

Ämnen i artikeln:

Samhällsbyggarna

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Samhällsbyggarnas ordinarie vd Lars Strömgren, som tillträdde 2020 efter att Sara Haasmark gick vidare till Ica Fastigheter, ställer upp som kandidat i höstens val till kommunfullmäktige i Stockholms stad. Därför tar branschföreningen in en tillförordnad vd – Joanna Messmer.

Läs även: Cykelprofil blir ny vd på Samhällsbyggarna: ”Vi ska sticka ut hakan lite mer” 

Hon är huvudansvarig för arkitektur- och samhällsbyggnadsfestivalen Open House Stockholm och verksam inom Samhällsbyggnadslänken vid KTH, en förening för samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och branschen.

Läs även: Vestum rekryterar branschprofil som ny hållbarhetschef

Hon har pluggat samhällsbyggnad på just KTH, och är mångårig medlem i föreningen. Dessutom har hon varit regelbunden medarbetare i Samhällsbyggarnas medlemstidning Samhällsbyggaren.

– Joanna Messmer är fast förankrad i branschen, samtidigt som hon håller blicken på samhället i stort. Den dynamiken är precis det som Samhällsbyggarna representerar, och stärker oss både internt och externt, säger Dag Björklund, ordförande i Samhällsbyggarna, i ett pressmeddelande.

 Joanna Messmer tillträdde som Samhällsbyggarnas vd den 1 juni.

– Samhällsbyggarna är den stora mötesplatsen för experter med olika kompetenser och bakgrunder från hela sektorn. Och jag är övertygad om att det är i dessa möten som vi kommer att få svar på många av framtidens viktigaste frågor, säger Joanna Messmer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev