Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ramböll förvärvar finska konsulter

Publicerad: 24 april 2014, 07:52

Ramböll förvärvar finska Pöyry CM med 435 anställda. Därmed är Ramböll med 1 900 anställda den största konsulten inom samhällsbyggnad i Finland.


Pöyry CM har fokus på byggkonstruktion och projektledning och är en del av den finska koncernen Pöyry som i första hand har konsultverksamhet inom energi och skogsindustri. Förvärvet är en del av Rambölls satsning på att bli en ledande leverantör av tjänster inom projekt- och byggledning i Finland.

– Vår ambition är att bli ledande på våra hemmamarknader i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Förvärvet av Pöyry är oerhört viktigt. Vi är sedan tidigare ledande inom transport och miljö, och nu har vi den positionen även inom byggområdet, säger Jens-Peter Saul, vd för Ramböll-koncernen.

Kontraktet är underskrivet och träder i kraft i juni då affären ska vara godkänd av det finska konkurrens- och konsumentverket. Pöyry CM byter då namn till Ramböll CM Oy.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.