måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Rejlers tar vd från Sweco

Publicerad: 18 januari 2012, 16:06

Swecos Sverigechef går vidare till expansivt Rejlers.


Eva Nygren hoppar av jobbet som chef för Swecos svenska verksamhet för att gå till vd-stolen hos konkurrenten Rejlers.

– Det känns som en rejäl utmaning och det ska bli riktigt spännande, säger Eva Nygren vars uppdrag nu bland annat blir att fördubbla snabbväxaren Rejlers omsättning till 2 015 miljoner kronor före utgången av år 2015 – något som förutsätter en genomsnittlig årlig tillväxt på 15 procent.

Eva Nygren, som efterträds av Åsa Bergman, vd för Sweco Management, var den första kvinnan i Swecos ledningsgrupp och har fungerat som något av pionjär. I dag är hälften av Swecos ledningsgrupp kvinnor.

Vad var det som lockade över dig till Rejlers?
– Som så mycket annat var det en slump. Jag fick en förfrågan från Peter Rejler om jag var intresserad och jag började fundera. Jag har varit 13 år på Sweco under en spännande utvecklingsfas, där jag under de senaste sex åren varit vd för Sweco Sverige. Det har varit en utvecklande resa, men nu kanske både jag och Sweco mår bra av ett skifte.

Peter Rejler avgår som vd och blir i stället arbetande styrelseordförande.

Hur känns det att lämna Sweco?
– En ny utmaning ger ny energi. Det är absolut inte så att jag hade tröttnat på Sweco eller att jag hade tappat energin, men jag tror att man ska lämna när det går riktigt bra.

Vad har du för bild av Rejlers?
– Jag har sett Rejlers som ett bra företag med en företagskultur som på många sätt påminner om Swecos, men som samtidigt har en påtaglig familjebolagsprägel. Rejlers har vuxit rejält under de senaste åren, vilket i sig är lockande och planen är att utvecklas och växa ännu mer. Det finns många spännande uppgifter för mig att ta tag i och det ska bli spännande att ta med mig mina erfarenheter och idéer från Sweco och omsätta dem i en annan organisation.

Hur ser kravspecifikationen ut? Vad ska du uppnå?
– Vi ska fördubbla omsättningen till 2015 och vi ska sätta in ytterligare en växel i utlandssatsningen. Internationellt har jag ju med mig en hel del erfarenheter från Sweco. Vi lever i en global verklighet och jag är övertygad om att branschens internationalisering kommer att fortsätta. Rejlers har redan i dag en nordisk bas och en liten verksamhet i Baltikum. Nu ska vi titta vidare österut mot Ryssland och Kina.


SWECOS NYA SVERIGECHEF
Åsa Bergman blir ny vd för Sweco Sverige. Åsa Bergman är för närvarande vd för Sweco Management och hon tillträder sin nya befattning snarast.

Åsa Bergman är 44 år och civilingenjör från KTH. Hon har arbetat i Sweco-koncernen sedan 1990. 1999 utsågs hon till regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige. Sedan 2006 har hon arbetat som vd för Sweco Management och ansvarat för Swecos projektledningsverksamhet.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev