Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Riksbyggen hämtar hållbarhetsspecialist från Einar Mattsson

Publicerad: 15 februari 2022, 14:06

Henrik Forsgren är ny hållbarhetsspecialist på Riksbyggen.

Foto: Riksbyggen

Riksbyggen förstärker med energikompetens och rekryterar Henrik Forsgren som ny hållbarhetsspecialist.


Ämnen i artikeln:

RiksbyggenEinar Mattsson

Henrik Forsgren är civilingenjör inom teknisk fysik och kommer närmast från en tjänst energiexpert och projektledare inom fastighetsteknik på Einar Mattson.

På Riksbyggen kommer han att stötta organisationen i energifrågor när det gäller både nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning.

– Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen som har en tydlig ambition att ligga i täten när det gäller ökad hållbarhet. Det finns en stor potential att minska energianvändningen i det befintliga beståndet genom till exempel energitjänster och där Riksbyggen ligger långt framme, säger Henrik Forsgren i ett pressmeddelande.

Läs även: Riksbyggens Johanna Ode: ”Kunderna vill inte köpa på ritning i samma utsträckning”

– Bygg och fastighetssektorn står för en stor del av energianvändningen i Sverige och har en betydande roll att spela i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Riksbyggen har ambitiösa hållbarhetsmål och vi har många innovativa projekt som ska bidra till att uppfylla dessa. Det känns mycket bra med Henriks djupa kompetens inom energiområdet i rollen som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

RiksbyggenEinar Mattsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.