tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

RO-Gruppen rekryterar CFO från Ramirent

Publicerad: 13 mars 2023, 07:51

Frida Karlsson blir ny CFo

RO-Gruppen har rekryterat Frida Karlsson till rollen som Chief Financial Officer med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom koncernen.

Ämnen i artikeln:

rekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Frida Karlsson är utbildad civilekonom från Linköpings Universitet och har över 15 års erfarenhet inom revision, redovisning och controlling. Hon har tidigare haft roller som revisor (PwC), ekonomi- och redovisningschef samt tillförordnad CFO. Hon kommer närmast från rollen som controllerchef på Ramirent.

– RO-Gruppen är ett bolag som befinner sig i en mycket spännande fas med långsiktiga ambitioner. Jag drivs av att skapa värde och ser fram emot att fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Frida Karlsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Alla anbud: Byggarna som tävlar om ishallar, badhus och idrottshallar

Rekryteringen är enligt RO-Gruppen en del i bolagets strategi med fokus på lönsam tillväxt, geografisk expansion och en företagskultur som attraherar de bästa i branschen.

– Vi lämnar ett starkt 2022 bakom oss med en omsättning 1,5 miljard och en rörelsemarginal på fyra procent, säger Pär Jorstadius koncernchef på RO-Gruppen.

Läs även: Experten: Så får du bättre koll på projektkostnaderna med ny modell

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot att få välkomna Frida till RO-Gruppen. Med sin mångåriga erfarenhet inom finans och ekonomi kommer Frida bidra till att vi tar nästa steg i vår utveckling. Hon har också de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper.

Frida Karlsson tillträder sin nya roll den 3 april och blir då också medlem i koncernledningen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev