lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Rutinerad byggchef tar över på vd-posten i proptechbolag

Publicerad: 17 februari 2022, 11:43

Marcus Sandlund blir ny vd i proptechbolaget Ecoclime Group. Foto: Ecoclime

Marcus Sandlund blir ny vd i Ecoclime Group, ett proptechbolag inom energi. Han kommer närmast från posten som vice vd i samma bolag men har dessförinnan haft ledande roller inom Skanska och NCC.

Ämnen i artikeln:

digitala byggtjänstercontech

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Marcus Sandlund har varit anställd i Ecoclime sedan den 1 juni 2021. Han har företrädesvis haft det operativa ansvaret för integrationen av affärerna inom affärsområdet Cirkulär energi samt rekrytering av nyckelmedarbetare inför bolagets fortsatta expansion. Efter examen som byggnadsingenjör vid KTH 2009 har Marcus haft flera ledande roller i branschen. Projektchef Skanska Sverige AB och sedan Affärschef för Avdelning Östergötland, NCC Sverige AB. Efter det fick Marcus uppdraget som Affärschef för NCC Skola och Bostad och slutligen uppdraget som Affärsansvarig för rikskunder och stora projekt inom NCC, innan övergången till Ecoclime.

– Att vara en ledare handlar om att leda utveckling och organisationer framåt – stora händelser och affärer skapas aldrig av en person – de görs av ett team, säger Marcus Sandlund i ett pressmeddelande.

Läs även: Här är de digitala verktygen som byggarna använder mest

Marcus Sandlund tillträder som vd den 1 mars 2022. Nuvarande vd Lennart Olofsson stannar kvar i styrelsen och som rådgivare.

– Det känns rätt att genomföra successionen nu när vi åter är på tillväxtbanan med en Q4-rapport som pekar uppåt och framåt. Jag har sedan jag träffade Marcus för 3,5 år sedan imponerats av drivet, kompetensen och den analytiska förmågan och vi har nu under drygt ett halvår lärt känna Marcus även operativt, som delaktig i den påbörjade omvandlingen av Ecoclime från ett entreprenörsdrivet svenskt affärsprojekt till ett globalt tjänste- och produktföretag. Så länge jag kan bidra till värdeskapandet för bolaget ska jag verka med inriktning på den förvärvsdrivna tillväxten och den fortsatta affärsutvecklingen av våra tjänster, affärsmodeller och produkter i energimarknaden med åtföljande klimatnytta, säger Lennart Olofsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev