söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Semrén & Månsson förvärvar arkitektkontor – får ny regionchef i Malmö

Publicerad: 24 januari 2022, 14:06

Jens Laursen blir regionchef efter att Semrén & Månsson förvärvar L Arkitekter. Foto: Semrén & Månsson.

Semrén & Månsson arkitektkontoret L Arkitekter i Malmö Jens Laursen som sedan 2019 drivit bolaget tar rollen som ny regionchef.

Ämnen i artikeln:

arkitekter

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


L Arkitekter, som har fyra anställda, uppgår från och med februari i Semrén & Månsson. Jens Laursen, som sedan 2019 drivit bolaget går in i rollen som ny regionchef.

– Jag har drivit flera olika företag, i olika konstellationer det senaste decenniet. Nu kände jag att det var rätt tid att gå in i ett större sammanhang, med större projekt och fler kollegor – dessutom med kontor i både Sverige och utomlands. Genom åren har vi på L Arkitekter gjort många bostadsprojekt, ofta med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Vår bransch är ju inte särskilt stor, jag har hört mycket gott om Semrén & Månsson, säger Jens Laursen, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Årets Bygge 2022 – nu presenterar vi finalisterna!

Jens Laursen har en ovanlig bakgrund för en arkitekt. Han arbetade sex år inom marinen och han har jobbat med olika nischparfymmärken i Paris och Moskva med inredningar och utställningar – bland annat om legendariska parfymdesignern Pierre Dinands livsverk. Mellan 2014–2018 var han också delägare i Ronander & Laursen Arkitekter där man hade stort fokus på inredningar. Han har också drivit konst, inrednings och stadsbyggnadsprojekt med designern Mats Theselius.

– Jens bakgrund som kreatör, byråledare och entreprenör blir ett fint tillskott till såväl Malmökontoret som hela Semrén & Månson. Hans erfarenhet, arbetsglädje och ödmjukhet kommer att bygga ett ännu starkare lag och vässa vårt erbjudande ytterligare. Jag är övertygad om vi med Jens i ledningen för Semrén & Månsson i Malmö kommer kliva fram ytterligare i regionen. Vi jobbar redan med flera högprofilerade projekt i regionen såsom Torgkvarteren, Brunnshög i Lund och stadsutvecklingsprojektet i Sjöbo och vi kommer att fortsätta förena bra business för våra beställare med bra arkitektur och göra allt för att bli ännu mer attraktiva för uppdragsgivarna, säger Ulrika Liss-Daniels, vd på Semrén Månsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev