Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Setra organiserar för att tydliggöra företagets affärsfokus

Publicerad: 24 september 2009, 06:52

Träindustriföretaget Setra får en ny övergripande organisation med fem affärsområden. Företaget har utsett fem affärsområdeschefer, alla rekryterade internt.


1 oktober ska organisationen vara sjösatt, och utifrån den  övergripande strukturen kommer detaljerna i organisationen att läggas fast under den närmaste månaden.

– Innan detaljerna i affärsområdena klara är det ”business as usual” som gäller, säger Börje Bengtsson, vd och koncernchef i Setra, i en kommentar.
– Våra kunder kommer inte att märka någon omedelbar förändring, men förhoppningsvis ska det på sikt bli ännu enklare att göra affärer med Setra.

Börje Bengtsson förklarar omorganisationens ändamål med att företaget ska renodla sina affärer och skapa tydligare affärsfokus i hela värdekedjan – från råvara till färdig produkt – och genom kortare beslutsvägar bli flexiblare i sina kundrelationer.

Setra har utsett fem affärsområdeschefer samt en samordnande affärschef för försäljningen av förädlade träprodukter, främst mot nordisk bygghandel. Samtliga har rekryterats internt och tillträder sina nya befattningar den 1 oktober.

• Affärschef Förädlat (tillika marknadsdirektör): Mats Ekström (i dag marknadsdirektör)?
• Affärsområdeschef Förädlat Mitt: Johan Johannesson (i dag platschef i Skutskär, Valbo och Kastet)?
• Affärsområdeschef Förädlat Nord: Anders Olofsson (i dag platschef i Rolfs och Kvarnåsen)?
• Affärsområdeschef Trävaror Gran: Per Fredrikson (i dag affärsområdeschef Byggystem)?
• Affärsområdeschef Trävaror Furu: Jerker Nyström (idag produktionsdirektör)?
• Affärsområdeschef Råvara: Tor Marntell (i dag råvaruchef)??

Setras verksamhet inom träbyggnation och industriella byggsystem kommer att koncentreras till det delägda dotterbolaget Plusshus.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.