Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sizes förstärker produktionsledningen med chefsduo

Publicerad: 17 februari 2022, 07:42

Matias Toftrup är ny produktionschef och Mattias Lindblad ny monteringschef på Sizes produktionsanläggning i Oskarshamn.

Foto: Sizes

Sizes förstärker organisationen i produktionsanläggningen i Oskarshamn med två nya chefer.


Ämnen i artikeln:

Sizes

Sizes, totalentreprenör och industriell tillverkare av flerbostadshus, förstärker sin organisation och tillsätter Matias Toftrup som ny produktionschef och Mattias Lindblad som monteringschef.

Sedan bolagets start 2018 effektiviserar Sizes byggbranschen med målet att fler ska ha råd att tillgodose sitt bostadsbehov. Med mångårig erfarenhet inom industriell produktion och projektledning så kommer Matias Toftrup få en nyckelroll i arbetet att utveckla och leda produktionen på Sizes Prefab; produktionsbolaget inom bolagsgruppen.

– En stark medarbetare med mycket att ge tar nu ett större grepp i Oskarshamn. Matias förmåga att se vad som behöver göras och att prioritera mot målen kommer att addera mycket värde för oss i produktionsanläggningen, säger Stefan Wertheimer, vd på Sizes Prefab, i ett pressmeddelande.

Läs även: Sizes tar in branschveteran som tillförordnad vd: ”Har gjort oerhört mycket redan första veckan” 

Matias Lindblad har haft flertalet nyckelroller inom Sizes och dessförinnan på utvecklingsavdelningen på Saft AB. Matias tillträdde rollen som produktionschef i december.

- Det ska bli väldigt spännande att sätta tänderna i denna utmaning för att få förbättra och effektivisera produktionen, säger Matias Toftrup.

Parallellt tillsätts Mattias Lindblad till rollen som monteringschef som kommer att leda produktionslinan i Oskarshamn.

– Mattias kommer in med mycket driv och goda ledarkunskaper från liknande anställning på SAFT. I teamet för produktionsledning är känslan att han verkligen kommer stärka vår kompetens. säger Stefan Wertheimer.

Mattias har mer än 20 års erfarenhet inom produktion och att driva förbättringsarbete. Senast på Saft AB. Mattias tillträder i mars.

– Sizes är ett spännande nytänkande företag i en spännande bransch där man utmanar det traditionella. Det ska bli väldigt roligt och utmanande, jag ser fram emot att utveckla och leda produktionen framåt mot våra mål, säger Mattias Lindblad.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Sizes

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.