Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sizes hämtar CFO från Stockholmsbyggare

Publicerad: 17 augusti 2021, 06:53

Anna-Carin Bjelkeby är ny CFO på Sizes

Foto: Sizes

Sizes, som producerar flerbostadshus industriellt, har rekryterat en ny CFO. Nyförvärvet Anna-Carin Bjelkeby kommer närmast från en motsvarande roll på Zengun.


Ämnen i artikeln:

ZengunSizes

Sizes startade upp produktionen i Oskarshamn på nytt i början av 2021 efter att ha genomgått en företagsrekonstruktion ett år efter att verksamheten rullade i gång. Sedan dess har mycket hänt.

LÄS MER: Efter rekonstruktionen – husfabriken rullar i gång igen

I februari kom nyheten att branschprofilen Mikael Anjou skulle tillträda som vd för entreprenadverksamheten i Sizes Construction och vice vd för koncernen.

Och nu tillsätts ytterligare en person på en tung post. Anna-Carin Bjelkeby har lång erfarenhet inom finansiell rapportering, förvärv, börsnotering och upphandling, senast i rollen som CFO på Zengun Group.

– Sizes växer i takt med nya projekt, därför känns det fantastiskt att välkomna Anna-Carin Bjelkeby som kommer att fylla en viktig roll med sin erfarenhet och kompetens för Sizes fortsatta utveckling, säger Niklas Andersson, grundare och vd på Sizes, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mikael Anjou får vd-jobb hos industriell byggare: ”Det här är i linje med det jag pratat om och det jag tror på”

Hon har tidigare arbetat som bland annat CFO på FM Mattsson Mora Group, auktoriserad revisor och delägare i PricewaterhouseCoopers AB och Business Controller på GEAB AB.

– Jag är både stolt och glad att bli en del av teamet som ska fortsätta resan med att tillverka hus med låg klimatpåverkan. Med mina erfarenheter ser jag fram emot att bidra till fortsatt utveckling och arbetet med lönsam tillväxt, säger Anna-Carin Bjelkeby.

Anna-Carin Bjelkeby tillträdde den nionde augusti och verkar i Stockholm.

 

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ZengunSizes

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.