Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Skanska får sin första marknadsdirektör

Publicerad: 20 oktober 2010, 11:49

Skanska förstärker satsningen på kundfokus och marknadsföring. I och med detta utses Håkan Danielsson till en nyinrättad tjänst som marknadsdirektör.


För att Skanska ska klara rekryteringsmålet på minst 2 000 nya medarbetare de närmaste åren och bli ledande inom grönt byggande, ökar behovet att stärka varumärket och synas mer i Sverige. I och med detta utses Håkan Danielsson till marknadsdirektör, en nyinrättad tjänst som gör att han får ansvar för kommunikation, marknad och Green Business i Skanska Sverige.

– Våra kunder är på väg ut ur krisen och vi har spännande utmaningar framför oss och därför är det viktigt att vi agerar mer offensivt än utåtriktat. Vi ska bli bättre på att visa för våra kunder att gröna, miljövänliga lösningar är bra för ekonomin och vi ska vässa vårt varumärke ytterligare så att vi klarar att rekrytera de bästa medarbetarna, säger Håkan Danielsson i ett pressmeddelande.

Håkan Danielsson är civilingenjör och har sedan 1994 arbetat i en rad olika positioner inom kommersiell fastighetsutveckling på Skanska. Fram till 2008 var Håkan vd för Skanska Fastigheter Stockholm och därefter har han varit utvecklingschef för Skanska Kommersiell Utveckling Norden. Håkan tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2011.

– Vi ser en tydlig trend att vi i Skanska tar fram mer specialiserade produkter och koncept som ger nya värden för våra kunder. Det kräver att vi lägger mer kraft på att förklara och marknadsföra dessa till kunder och aktörer på marknaden. Håkan är med sin långa erfarenhet att utveckla och driva affärer rätt person att leda detta viktiga arbete, säger Anders Danielsson, vd för Skanska Sverige.

Johanna Kågström-Offe, prao

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.